[email protected]
01 722 40 00

Novice

Helios praznuje 100. obletnico

Leto 2024 je za podjetje Helios TBLUS izjemno leto, saj obeležujemo 100. obletnico obstoja današnjega podjetja, ki se je ob ustanovitvi leta 1924 imenovalo Ljudevit Marx, Tovarna lakov Domžale. V družbi so začeli na napreden, industrijski način izdelovati barve in lake, najprej za domače, nato pa tudi za tuje trge. V prvem letu delovanja je podjetje proizvedlo 150 ton lakov, barv in drugih premazov za obrt in široko potrošnjo. Podjetje je sprva zaposlovalo le 3 redno zaposlene in 11 sezonskih delavcev. Z veliko delovne vneme in znanja so sčasoma uspeli razviti izdelke primerljive kakovosti kot so bili uvoženi izdelki. Tako se je podjetje počasi uveljavilo na trgu. Takrat najbolj znan izdelek, ki podjetje spremlja že od samega začetka, je TESSAROL emajl. Danes je ime TESSAROL še vedno sinonim kakovosti in tradicije. Predstavlja raznolik portfelj več kot 24 različnih premazov za zaščito in dekoracijo kovinskih, lesenih, plastičnih in od nedavnega tudi keramičnih steklenih površin.

 

Po letu 1945 je podjetje doživelo vrsto organizacijskih sprememb. Najprej je delovalo kot državno podjetje, leta 1949 je bilo z odločbo vlade priključeno tovarni COLOR Medvode, leta 1952 pa je postalo samostojno podjetje z imenom Tovarna lakov (prej Marx) Domžale. Ime HELIOS se pojavi leta 1954, ko se Tovarna lakov (prej Marx) Domžale preimenuje v Helios, Tovarna lakov Domžale. Odtlej se je podjetje razvijalo v vedno bolj tehnološko in razvojno napredno podjetje, ki je sčasoma postalo zanimivo tudi za tuje vlagatelje. Tako je danes Helios TBLUS del vodilnega in svetovno znanega proizvajalca barv in premazov Kansai Paint, ki je že od leta 2017 strateški lastnik podjetja Helios.

 

Velika prizadevanja na področju trajnostnega razvoja danes uvrščajo podjetje v sam vrh, kar dokazujejo tudi številni prejeti certifikati in priznanja.

 

100. obletnica obstoja podjetja je velik zgodovinski mejnik, ki priča o naši tradiciji, predanosti ustvarjanju odličnosti na področju premazov ter nenehnemu razvoju skozi desetletja. Verjamemo, da bomo s tako uspešno ekipo sodelavcev še desetletja barvali našo pot uspeha.

 

 

 

Podobne novice