[email protected]
01 722 40 00

Novice

Helios TBLUS prejel prvo nagrado v kategoriji okolju prijazno podjetje

Eko sklad in Finance sta letos že 25. po vrsti podelila okoljske nagrade. Podelili so tri glavne nagrade in šest priznanj v kategorijah: okolju prijazno podjetje, okoljski izdelek leta in okolju prijazen postopek. Na izbor smo se prijavili z okolju prijaznimi izdelki, tehnologijami in zelenimi investicijami na eni strani ter z družbeno odgovornimi projekti in skrbjo za zaposlene na drugi. Ponosni smo, da so naša prizadevanja za trajnostno poslovanje in razvoj nagrajena z glavno nagrado.

V podjetju smo realizirali že številne projekte okoljskih investicij na področju energetske učinkovitosti, zmanjševanja odpadkov, zmanjševanja emisij, destilacije topil, čiščenja odpadnih voda ter na področju požarne varnosti. Postavili smo že štiri lastne sončne elektrarne, dve na obratu na Količevem pri Domžalah, dve pa v tovarni v Preski v Medvodah. Načrtujemo postavitev še štirih dodatnih sončnih elektrarn in lastne hidroelektrarne.

O uspešno začrtani trajnostni poti poslovanja in razvoja, pričajo tudi prejeta priznanja in certifikati, ki jih smo jih že prejeli. Verjamemo, da smo na pravi poti, zato bomo uspešen zeleni prehod skrbno nadaljevali tudi z avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje, medtem ko prioriteta še vedno ostaja varnost in zdravje vseh zaposlenih.

Podobne novice