[email protected]
01 722 40 00

Novice

Inovacija podjetja Helios TBLUS nagrajena s srebrnim nacionalnim priznanjem

Podjetje Helios TBLUS, član skupine KANSAI HELIOS, se je skupaj s 44 slovenskimi inovacijami potegovalo za nacionalno nagrado, ki jo že 20. leto podeljuje Gospodarska Zbornica Slovenije. Ponosni smo, da je podjetje Helios TBLUS prejelo srebrno nacionalno priznanje za inovacijo »Trajnostni materiali za premaze prihodnosti«.

Trajnostni materiali za premaze prihodnosti predstavljajo novo generacijo veziv v premazni industriji. S skupino inovativnih izdelkov, ki so jih razvili v poslovni enoti Helios Resins, del podjetja Helios TBLUS, so občutno razogljičili končni premaz, hkrati pa optimizirali proizvodni proces, saj so enega izmed odpadnih stranskih produktov predelali in se naprej uporablja kot sekundarna surovina. Kot prvi v Sloveniji so certificirani po sistemu ISCC Plus, prek katerega še dodatno znižujejo ogljični odtis izdelkov. Inovacija jim je omogočila uspešno prodajo izdelkov z visoko dodano vrednostjo na najzahtevnejših skandinavskih trgih in državah Zahodne Evrope.

 

S srebrom nagrajena inovacija je rezultat tesne povezanosti strokovnjakov iz različnih oddelkov znotraj podjetja. Že vrsto let pa uspešno sodelujejo tudi s številnimi zunanjimi partnerji in so člani različnih konzorcijev razvojno-raziskovalnih projektov. Strokovnost, uspešna komunikacija ter dobro opremljeni laboratoriji predstavljajo poglavitno prednost podjetja pri vzpostavitvi in sodelovanju z razvojnimi inštituti in univerzami.

 

V podjetju Helios TBLUS se sicer ponašajo s številnimi aktivnostmi na področju »zelenega« poslovanja s ciljem zmanjšati ogljični odtis. Nenehno vlagajo v razvoj in inovativne projekte v vseh segmentih. Pomemben poudarek dajejo uporabi surovin na biološki osnovi, zmanjšanju odpadkov iz proizvodnje, uporabi recikliranih materialov ter uporabi energije, pridobljene iz lastnih sončnih elektrarn in iz obnovljivih virov. Za uspešno in trajnostno poslovanje pa skrbno načrtujejo tudi nadaljevanje avtomatizacije in digitalizacije proizvodnje.

Podobne novice