[email protected]
01 722 40 00

Novice

KANSAI HELIOS in Helios Suns skupaj že skoraj pol stoletja

Leta 1981 se je podjetje Helios prvič odločilo za večje sponzorstvo. S podporo košarkarskemu klubu Helios Suns se je odprlo novo poglavje v zgodovini podjetja, ki ima še danes osrednje mesto v podjetniški filozofiji skupine KANSAI HELIOS. Skupina spodbuja projekte, povezane z ohranjanjem kulturne dediščine, izobraževanjem in ustvarjalnostjo otrok, ter aktivno podpira zdrav življenjski slog, zlasti mlajših generacij, od dolgoročnih zavez do lokalnih aktivnosti. Dietmar Jost, predsednik in izvršni direktor skupine KANSAI HELIOS, si je vzel čas in nam v intervjuju zaupal nekaj informacij o sponzorskem sodelovanju.

Ali se zaposleni še spomnijo, zakaj se je podjetje pred skoraj 50 leti odločilo za to sponzorstvo in zakaj ste še danes glavni sponzor?

Večina naših sedanjih zaposlenih se tega osebno ne spominja (smeh), a zgodovina tega dolgoletnega sodelovanja seveda odmeva v podjetju. Že takrat je bil Helios eden največjih delodajalcev v regiji, skrb za prihodnost ljudi in okolja pa je bila vedno del našega DNK. Racionalnost podpore klubu je bila in še vedno je, da otroke naučimo uživati v športu in gibanju na splošno ter v timskem delu. Košarkarski klub spodbuja mlade talente, da se skupaj veselijo uspehov, pa tudi da skupaj premagujejo poraze. Učijo se, kaj pomeni biti del skupnosti. Seveda pa je šlo tudi za ozaveščanje o podjetju, blagovni znamki in tem, za kar se zavzemamo.

 

Ali se je pri sodelovanju s Helios Suns kaj spremenilo zaradi Covida-19?

To je bilo zagotovo eno najtežjih obdobij za klub, saj so dogodki, treningi in lige zastali. Temu je sledil upad prepoznavnosti sponzorjev in partnerjev, sledil je padec sponzorskih proračunov, podpora se je zmanjšala – ne le zaradi manjše prepoznavnosti sponzorjev, temveč tudi zato, ker je gospodarstvo na splošno trpelo zaradi posledic koronavirusa. Za KANSAI HELIOS je bilo vedno jasno, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da bi ohranili sodelovanje na enaki ravni, saj bi bili otroci tisti, ki bi najbolj trpeli. Odgovor je torej ne, pandemija Covid-19 ni spremenila naše zavezanosti klubu.

Njihova podpora se obrestuje, saj klub praznuje največje uspehe v svoji zgodovini. Ste na to ponosni?

O tem ni dvoma. Tudi če mi ne uspe priti na tekme, sem vedno na trnih in spremljam tako tekme kot rezultate. Vodstvo in trenerska ekipa sta v preteklih letih opravila odlično delo in vesel sem zanje, da lahko zdaj praznujejo tako velike uspehe. Resnično si jih zaslužijo, saj so vanj vložili dušo in srce ter poskrbeli, da je klub danes takšen, kot je. Izjemno sem ponosen!

 

Ali kot KANSAI HELIOS sponzorirate tudi druge velike klube v Evropi?

Helios Suns je naša daleč največja sponzorska obveznost. Podpiramo pa tudi veliko manjših projektov in dejavnosti po vsej Evropi, saj smo prepričani, da si podporo zasluži vsaka zaveza, velika ali majhna, za dobro ljudi, našega okolja in naše skupnosti ter vsi projekti v dobrobit naših najmlajših. Žal ne moremo vedno ugoditi vsem prošnjam, saj smo kot podjetje seveda zavezani tudi svojim zaposlenim, da podjetje vodimo zdravo in stabilno v prihodnost. Vendar se trudimo po svojih najboljših močeh, da prispevamo k bolj zdravemu in “zelenemu” svetu.

Podobne novice