[email protected]
01 722 40 00

Industrijski premazi

Tekoči premazi za kovino in zaščitni premazi

Helios TBLUS ponuja pester nabor tekočih premazov za različne površine, kot je jeklo, pocinkano jeklo ali aluminij. Močan poudarek dajemo temu, da so premazi funkcionalni, okolju prijazni, razredčljivi z vodo, UV-utrjujoči in z visoko vsebnostjo trdnih snovi. Poleg standardnih premazov na vodni osnovi in na osnovi topil boste v naši ponudbi našli tudi posebne premazne rešitve. Rešitve razvijamo tako, da izpolnjujejo najvišje zahteve na najzahtevnejših trgih, kot so ACE, energetika, infrastruktura, jeklene konstrukcije in podvodne jeklene konstrukcije ali železniška vozila.

 

Zaradi varovanja okolja se zahteve v zvezi z emisijami hlapnih organskih snovi (HOS) nenehoma zaostrujejo. Helios TBLUS si prizadeva razvijati premaze na osnovi nizko viskoznih veziv, ki omogočajo znatno zmanjšanje količin potrebnih topil. Rezultat so izjemno učinkovite premazne rešitve z visoko in izjemno visoko vsebnostjo trdnih snovi. Obrnite se na nas, če želite več informacij o temeljnih, pokrivnih ali enoslojnih premazih.

Industrijski premazi za les

Naravni vremenski vplivi lahko hitro prizadenejo nezaščitene lesene površine, zato je ustrezna zaščita nujna, če želimo, da kakovost in estetska vrednost lesa traja. Industrijski premazi za les so v podjetju Helios TBLUS zasnovani tako, da zagotavljajo kakovostno zaščito, hkrati pa poudarjajo najbolj naravno lepoto lesa. Izpolnjujejo zahteve najzahtevnejših uporabnikov po izjemni zanesljivosti in varnosti. V podjetju uporabljamo nove tehnologije in metode ter sledimo najnovejšim trendom v industriji, zlasti strogim ekološkim zahtevam za okolju prijazne premaze.

Več na spletni strani HELIOS LESNI PREMAZI
Praškasti premazi

Praškasti premazi, ki jih proizvaja Helios TBLUS, predstavljajo enega najbolj obetavnih programov in prinašajo povsem nov pogled na funkcionalne premaze prihodnosti. So visoko odporni na udarce, drgnjenje in kemikalije ter imajo dobre korozijske značilnosti. Poleg tega so okolju prijazni in ne vsebujejo organskih topil. Predstavljajo popolno rešitev za vsakovrstno uporabo in iz leta v leto postajajo pomembnejši v številnih industrijah.

 

Za uspehom praškastih premazov stojijo številne inovacije, izboljšane formulacije, know-how in napredna tehnologija, tako da danes ponujamo specializirane premazne sisteme za raznovrstne možnosti uporabe. Helios TBLUS proizvaja praškaste premaze za vse kategorije proizvodov. Naš tržni položaj krepimo prek standardiziranih, prilagojenih in učinkovitih rešitev z velikim razumevanjem proizvodov in izjemno tehnično podporo.

Več na spletni strani HELIOS INDUSTRIJSKI PREMAZI
Gelcoat – zaščitno dekorativni sloj kompozitov

Pri izdelavi različnih strojev in prevoznih sredstev, kot so kmetijska in gradbena mehanizacija, industrijski stroji in podobno, se uporabljajo sestavni deli iz različnih materialov. Med njimi so tudi visokozmogljivi kompozitni materiali na osnovi nenasičene ali vinilestrske smole. Pri izdelavi kompozitov se uporabljajo gelcoati kot zaščitno dekorativni sloj. V Heliosu vam kot sistemski dobavitelj izdelamo gelcoate za zaščito kompozitnih delov, ki imajo mnoge prednosti iz vidika zaščite pred rjavenjem, zadrževanja sijaja ter odpornosti na UV-svetlobo. Zato predstavljajo najboljšo izbiro za uporabo v različnih industrijskih panogah, kot so npr. transportna industrija, pomorstvo in sanitarna dejavnost.

Elektroforezni premazi

Naše elektroforezne premazne rešitve (E-Coat), so namenjene katodnemu elektro nanašanju. Gre za okolju prijazno tehnologijo, ki se uporablja za visoke obremenitve, v transportni industriji ali za splošne zaključne sloje, npr. za radiatorje ali ohišja. Elektroforezni premaz odlikuje nizka stopnja rumenenja ter stabilen nadzor nad postopkom, nizka emisija topil in nizka temperatura utrjevanja.

Sistemske rešitve za industrijo

V podjetju Helios TBLUS se ponašamo s sistemskimi rešitvami, ki so za naše kupce na voljo na enem mestu. Naša paleta proizvodov vključuje kataforezne premaze, praškaste premaze, tekoče premaze, premaze v obliki gela. Kot del skupine KANSAI HELIOS, ki je član KANSAI PAINT, vodilnega svetovnega proizvajalca barv in premazov, imamo dostop do globalnih storitev in obsežne mreže znanj. Podjetje Helios TBLUS je prepoznano kot zanesljiv partner za visokotehnološke premaze na vseh industrijskih področjih. Premazne sisteme nenehno razvijamo skladno z novimi predpisi in vse večjimi zahtevami trga, ob tem pa upoštevamo nove trende.

 

Osredotočamo se na premaze na vodni osnovi, UV-utrjujoče premaze in na funkcionalne premaze z zelo visoko vsebnostjo trdnih snovi, ki vsebujejo nižjo raven hlapnih organskih snovi in imajo izboljšane okoljske lastnosti. Z vidika podaljšanja obstojnosti premazov oziroma splošne optimizacije procesov naši premazi pripomorejo k izboljšanju procesov naših kupcev.

Več na spletni strani HELIOS INDUSTRIJSKI PREMAZI