office@helios.si
01 722 40 00

Sistemske rešitve za industrijo

V podjetju Helios TBLUS se ponašamo s sistemskimi rešitvami, ki so za naše kupce na voljo na enem mestu. Naša paleta proizvodov vključuje kataforezne premaze, praškaste premaze, tekoče premaze, premaze v obliki gela. Kot del skupine KANSAI HELIOS, ki je član KANSAI PAINT, vodilnega svetovnega proizvajalca barv in premazov, imamo dostop do globalnih storitev in obsežne mreže znanj. Podjetje Helios TBLUS je prepoznano kot zanesljiv partner za visokotehnološke premaze na vseh industrijskih področjih. Premazne sisteme nenehno razvijamo skladno z novimi predpisi in vse večjimi zahtevami trga, ob tem pa upoštevamo nove trende.

 

Osredotočamo se na premaze na vodni osnovi, UV-utrjujoče premaze in na funkcionalne premaze z zelo visoko vsebnostjo trdnih snovi, ki vsebujejo nižjo raven hlapnih organskih snovi in imajo izboljšane okoljske lastnosti. Z vidika podaljšanja obstojnosti premazov oziroma splošne optimizacije procesov naši premazi pripomorejo k izboljšanju procesov naših kupcev.

Tekoči premazi

Helios TBLUS ponuja pester nabor tekočih premazov, ki ustrezajo zahtevam na najvišji ravni. Močan poudarek dajemo temu, da so premazi funkcionalni, okolju prijazni, razredčljivi z vodo, UV-utrjujoči in z visoko vsebnostjo trdnih snovi. Poleg standardnih premazov na vodni osnovi in na osnovi topil boste v naši ponudbi našli tudi posebne premazne rešitve.

 

Zaradi varovanja okolja se zahteve v zvezi z emisijami hlapnih organskih snovi (HOS) nenehoma zaostrujejo. Helios TBLUS si prizadeva razvijati premaze na osnovi nizko viskoznih veziv, ki omogočajo znatno zmanjšanje količin potrebnih topil. Rezultat so izjemno učinkovite premazne rešitve z visoko in izjemno visoko vsebnostjo trdnih snovi. Obrnite se na nas, če želite več informacij o temeljnih, pokrivnih ali enoslojnih premazih.

Praškasti premazi

Praškasti premazi, ki jih proizvaja Helios TBLUS, predstavljajo enega najbolj obetavnih programov in prinašajo povsem nov pogled na funkcionalne premaze prihodnosti. So visoko odporni na udarce, drgnjenje in kemikalije ter imajo dobre korozijske značilnosti. Poleg tega so okolju prijazni in ne vsebujejo organskih topil. Predstavljajo popolno rešitev za vsakovrstno uporabo in iz leta v leto postajajo pomembnejši v številnih industrijah.

 

Za uspehom praškastih premazov stojijo številne inovacije, izboljšane formulacije, know-how in napredna tehnologija, tako da danes ponujamo specializirane premazne sisteme za raznovrstne možnosti uporabe. Helios TBLUS proizvaja praškaste premaze za vse kategorije proizvodov. Naš tržni položaj krepimo prek standardiziranih, prilagojenih in učinkovitih rešitev z velikim razumevanjem proizvodov in izjemno tehnično podporo.

 

Več informacij o praškastih premazih najdete na spletni strani znamke Color Powder Coatings.

Premazi v obliki gela

Povpraševanje po visokozmogljivih kompozitnih materialih narašča po vsem svetu. To vodi v povečano povpraševanje po gelnih premazih v različnih industrijskih panogah. Premazi v obliki gela nudijo mnoge prednosti z vidika zaščite pred rjavenjem, zadrževanja sijaja ter odpornosti na UV-svetlobo in druge kemične dejavnike. Zato predstavljajo najboljšo izbiro za uporabo v različnih industrijskih panogah, kot so npr. transportna industrija, pomorstvo in sanitarna dejavnost.

Elektroforezni premazi

Naše elektroforezne premazne rešitve (E-Coat), so namenjene katodnemu elektro nanašanju. Gre za okolju prijazno tehnologijo, ki se uporablja za visoke obremenitve, v transportni industriji ali za splošne zaključne sloje, npr. za radiatorje ali ohišja. Elektroforezni premaz odlikuje nizka stopnja rumenenja ter stabilen nadzor nad postopkom, nizka emisija topil in nizka temperatura utrjevanja.

Področja premazov za industrijo

Tesno sodelovanje med strokovnjaki v razvoju, prodajno ter tehnično-svetovalno ekipo je ključno za zagotavljanje naprednih rešitev. Ker smo del skupine KANSAI HELIOS in imamo posledično dostop do znanja ter produktov ostalih podjetij v Skupini, lahko našim kupcem ponudimo celovite sistemske rešitve za različna področja industrije.

Sistemske rešitve za področja industrije