[email protected]
01 722 40 00

Novice

SRIP – Krožno gospodarstvo in Helios TBLUS predstavila skupno investicijo

SRIP – Krožno gospodarstvo, ki ga upravlja Štajerska gospodarska zbornica, je skupaj s članskim podjetjem Helios TBLUS predstavil skupno investicijo v pilotni reaktorski sistem za predelavo biomase v surovine za proizvodnjo bioosnovanih smol in premazov. Naložba je odličen primer povezovanja raziskovanja z gospodarstvom, hkrati pa sodelovanja med podjetji, saj bo kot prva te vrste tudi odprto dostopna.

V podjetju Helios TBLUS smo se z veseljem odzvali na povabilo v strateško razvojno-investicijsko partnerstvo – Krožno gospodarstvo. Partnerstvo na temah, ki so za nas izjemno pomembne, združuje številne slovenske strokovnjake v znanstveno-raziskovalni sferi in gospodarstvu. Verjamemo, da skupaj s partnerji hitreje pridobimo ustrezna znanja in lahko uspešno razvijamo pot v krožno gospodarstvo in v izdelke vključujemo čim več gradnikov na biološki osnovi. Naša zavezanost zdravju in okolju prijaznemu delovanju omogoča tudi našo poslovno uspešnost. V Heliosu smo ponosni, da imamo za določene izdelke certifikat ISCC Plus, ki potrjuje sledljivost izdelkov do nekaterih bio-osnovanih gradnikov ter srebrno priznanje neodvisne organizacije Ecovadis, ki ocenjuje trajnostno uspešnost našega podjetja.

Napredek v znanosti in tehnologiji omogoča razvoj kvalitetnejših izdelkov, prijaznih do okolja in skladnih s strogo slovensko in evropsko okoljsko zakonodajo. Sodelovanje v partnerstvu vidimo kot našo pomembna konkurenčno prednost na zahtevnih evropskih trgih, kjer prodajamo naše izdelke. Za dobro sodelovanje je poleg znanja in vrhunskih strokovnjakov potrebna tudi primerna infrastruktura. Pilotna naprava (pilotni reaktorski sistem za proizvodnjo bio-materialov), ki je nameščena na lokaciji Preska, omogoča prenos razvoja izdelkov iz laboratorijskega na industrijski novo in odpira možnosti za sodelovanje med vključenimi partnerji.

Gre za testiranje izdelave novih izdelkov na večjih količinah, da lahko predvidevamo, kako bo proces potekal v proizvodnji. Hkrati pa povezuje laboratorij in proizvodnjo v smislu povezovanja sodelavcev, kolegov v stroki in na različnih projektih.

Podobne novice